ua en ru

Глава Volkswagen: Злиття з Porsche може завершитися до серпня 2014 р

Німецький автомобільний концерн Volkswagen планує завершити злиття зі своїм конкурентом Porsche до серпня 2014 р. В цьому випадку покупка не оподатковуватиметься, повідомив сьогодні головний виконавчий директор холдингової Porsche SE і Volkswagen Мартін Вінтеркорн на щорічних зборах акціонерів у Штутгарті, передає Reuters.

Нагадаємо, Porsche Automobil Holding SE і Volkswagen почали процес об'єднання автомобілебудівних активів в нову групу в 2009 р. Була утворена проміжна холдингова компанія Porsche Zwischenholding GMBH, в якій Volkswagen отримав 49,9% акцій. Складноструктурована операція повинна привести до створення інтегрованої групи, що володіє 10 автомобільними брендами.

У 2009 р. холдинг Porsche Automobil знаходився на межі фінансового краху, після того як компанія набрала боргів на мільярди євро у зв'язку з амбітною спробою поглинути автоконцерн Volkswagen через скупку його акцій і опціонів на акції. За підсумками 2008-2009 фінансового року чистий борг Porsche досягав 11,4 млрд євро, неоподатковані збитки за цей період склали 4,4 млрд євро.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. В даний час Volkswagen об'єднується з виробником спорткарів Porsche. Спочатку створення інтегрованої групи було намічене на 2011 р., проте останнім часом в операції з'явилася низка юридичних і податкових питань, які можуть затримати злиття автовиробників.

Нагадаємо, прибуток Volkswagen за підсумками кварталу виріс до 3,186 млрд євро.