ua en ru

Глава ВГСУ Віктор Татьков планує налагодити діалог з бізнесом

Вищий Господарський суд України запрошує підприємців до діалогу, повідомляє телеканал "Право- ТВ" в репортажі із зустрічі керівництва ВГСУ з Європейською Бізнес Асоціацією.

Як повідомив у коментарі "Право- ТВ" глава ВГСУ Віктор Татьков, ВГСУ спільно з бізнес-спільнотою планує розробити план обговорення найбільш важливих для підприємців проблем, вирішення яких перебуває в компетенції судової влади.

"Сьогодні фундаментом економіки держави є бізнес. І як будуть сьогодні формуватися наші відносини з підприємцями, і погляд бізнесу на те, як працюють суди - від цього залежить дуже багато і в економіці держави, і в тому, які питання виникають безпосередньо у бізнеса".

Також, за словами Віктора Татьков, ВГСУ вважає корисним регулярно організовувати відкриті зустрічі підприємців та представників судової влади України. І відомство вже найближчим часом планує звернутися з аналогічною ініціативою і до найбільших українських бізнес-асоціацій.

Як зазначає "Право- ТВ", експерти впевнені, що вирішення проблем бізнес-спільноти перебуває в компетенції судової влади - підприємці повинні бути впевнені, що законні інтереси кожного з них будуть захищені, оскільки це є однією з головних складових бізнес-клімату в будь-якій державі.