ua en ru

Голова Венеціанської комісії заявив, що реформи Верховного суду України недостатньо

Голова Венеціанської комісії заявив, що реформи Верховного суду України недостатньо Фото: Джанні Букіккіо (president.gov.ua)

Реформа має привести судову систему у відповідність до європейських стандартів

Реформування Верховного суду України не достатньо для забезпечення справедливої судової системи. Про це сказав голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційської комісії) Джанні Букіккіо, передає прес-служба президента України.

"Громадяни в основному будуть контактувати з судами нижчих інстанцій і ці суди також треба реформувати" - сказав Джанні Букіккіо.

За його словами, перед Євромайданом Україна була "клептократичною державою, якою керувала невеличка група людей", і у судовій системі якої були зловживання, щоб досягти політичних цілей. Нинішня реформа має привести судову систему у відповідність до європейських стандартів.

"Реформування судової системи було пріоритетом у 2014 році. Венеційська комісія разом з Радою Європи підтримала цей процес і будуть підтримувати вас надалі. Робота ще не закінчена. Ми лише на початку, - зазначив Букіккіо.

Нагадаємо, 15 грудня 2017 року в Україні почав роботу новий Верховний суд України. До виконання обов'язків приступили 115 суддів.