ua en ru

Глава Венеціанської комісії та єврокомісар Хан підтримують зміни в Конституцію України

Глава Венеціанської комісії та єврокомісар Хан підтримують зміни в Конституцію України

Єврокомісар з питань політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан заявив, що внесення змін до Конституції України є важливим кроком для подальших системних змін. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Політик також підкреслює, що саме верховенство права є фундаментом для "побудови відкритих і динамічних економіки і суспільства".


Свою думку щодо змін до Конституції також висловив глава Венеціанської комісії Джанні Букіккіо в інтерв'ю українським ЗМІ.

"Я рішуче підтримую прийняття цих поправок. Я хотів би також зазначити, що міжнародні партнери України, починаючи з послів G7 і закінчуючи генсеком Ради Європи, висловили таку ж позицію", - зазначив він.

За словами Букіккіо, реформа судової системи та прокуратури має вирішальне значення для майбутнього України. "Прийняття цих змін стане явною ознакою того, що Україна рухається вперед. Тому я закликаю всі політичні сили зараз провести цю реформу", - підкреслив він.

Пропозиції по внесенню змін до Конституції, заявив голова Венеціанської комісії, забезпечують конституційну основу для усунення корумпованих та некомпетентних суддів.

Нагадаємо, раніше президент ПАРЄ Педро Аграмунт у своїй заяві закликав Верховну раду України прийняти необхідні зміни до Конституції з метою реалізації судової реформи.