ua en ru

Глава "Укрспирту" виступає за поділ активів підприємства на кластери перед приватизацією

Глава "Укрспирту" виступає за поділ активів підприємства на кластери перед приватизацією Фото: Роман Іванюк

Кожен з кластерів буде сформований приблизно однаковим

Глава "Укрспирту" Роман Іванюк виступає за поділ активів підприємства на кластери перед приватизацією. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна "Роман Іванюк: Я повинен продати "Укрспирт" дорого".

За словами Іванюка, існує декілька концептів приватизації, серед яких йому більше імпонує варіант, при якому всі активи держпідприємства діляться за певними критеріями на 5-6 кластерів, а потім продаються.

"Є ще один концепт, який останнім часом стає все більш обговорюваним - корпоратизація "Укрспирту". Розглядається варіант, при якому унітарне держпідприємство стає акціонерним товариством з 51-відсотковою держчасткою. Під решту пакету акцій пропонується запросити міжнародних інвесторів, наприклад, ЄБРР або IFC (Міжнародна фінансова корпорація, - ред.). І в результаті отримати спиртову монополію, але з приватним капіталом", - додав він.

Також Іванюк повідомив, що кожен з кластерів буде сформований приблизно однаковим.

"Приблизно, в них буде по одному суперзаводу, підприємству з непоганими показниками, заводу середнього рівня і по два "поганих", якщо можна так сказати. Тобто, кожен кластер буде являти собою якийсь мікс, щоб на конкурсі не було боротьби тільки за один з них, де зібрані кращі підприємства", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше Іванюк повідомляв, що "Укрспирт" можна буде приватизувати вже на початку або в середині 2016 року.