ua en ru

Глава "Укравтодору" виступив проти скасування жовтого сигналу світлофора

Глава "Укравтодору" виступив проти скасування жовтого сигналу світлофора Фото: Славомир Новак (РБК-Україна)

Новак не підтримує скасування жовтого сигналу світлофора

Виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомір Новак виступає проти скасування жовтого сигналу світлофора. Про це він заявив сьогодні на III Українському інфраструктурному форумі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні, я це (скасування жовтого сигналу, - ред.) не підтримую. Я підтримую зміну швидкості в населених пунктах до 50 км/год. Це збільшує безпеку на дорогах, можливість виключити зіткнення з пішоходами на дорозі", - заявив Новак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України вивчать питання про скасування жовтого сигналу світлофора. Зокрема, Міністерству внутрішніх справ, Мінінфраструктури, "Укравтодору", Національній поліції та "Укртрансбезпеці" доручили опрацювати питання про скасування жовтого сигналу світлофора та в разі необхідності внести на розгляд уряду відповідний проект акта.

Відзначимо, дане рішення було прийнято на тлі смертельної ДТП у Кривому Розі, в результаті якої загинули дев'ять осіб. За даними місцевих ЗМІ, вранці на момент аварії світлофори не працювали, тому учасники ДТП перетинали перехрестя на жовтий миготливий сигнал.