ua en ru

Голова УГКЦ закликає українців не боятися євроінтеграції

Глава УГКЦ Святослав Шевчук закликав українців не боятися євроінтеграції і надіятися передусім на Бога.

Про це він сказав під час круглого столу "Євроінтеграційні перспективи України: сподівання та виклики", повідомляє департамент інформації УГКЦ.

"Сьогодні перед нами є великі виклики, які полягають у необхідності християнам стати активною будівничою силою українського суспільства. І з цим згідні абсолютно всі представники релігійного середовища України", – наголосив він.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що Господь Бог присутній і в секуляризованій Європі, й у США. "Він є і буде присутній в Україні і допоможе справді збудувати християнське суспільство, якщо тільки ми, християни, готові в цьому взяти участь", – зазначив Блаженніший Святослав.

"Із вступом до Євросоюзу пов’язують хвилю секуляризації, яка може прийти до нас. Але я переконаний, що жодні кордони, колючі дроти, асоціації з іншими міжнародними утвореннями цієї хвилі не зупинять", – пояснив він.

За його словами, християни мають не тікати чи відмежовуватися від тенденцій сучасного світу, а перемінювати все на краще. Тому він назвав події, що можуть відбутися наприкінці листопада, "шансом, який нам дарує Всевишній". У цьому контексті Глава УГКЦ пригадав заклик, який до своїх співвітчизників десять років тому скерував блаженний Іван Павло ІІ: "Не бійтеся!".