ua en ru

Глава ЦВК закликає Раду провести позачергове засідання для змін у виборче законодавство

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський закликає Верховну Раду України провести позачергове засідання для змін у виборче законодавство.

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський закликає Верховну Раду України провести позачергове засідання для змін у виборче законодавство. З відповідною заявою Охендовський сьогодні, 14 жовтня, в ході засідання, звернувся до Президента України Петру Порошенку і до Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Неврегульованими до теперішнього часу залишаються питання голосування військовослужбовців, які виконують завдання за призначенням у межах Донецької та Луганської областей, погашення невикористаних виборчих бюлетенів, які не будуть передані окружним або дільничним виборчим комісіям, охорони приміщень виборчих комісій та органів ведення Державного реєстру виборців у зазначених регіонах України, охорони виборчих бюлетенів, протоколів виборчих комісій та іншої виборчої документації при її транспортуванні",- заявив Охендовський.

За його словами, така ситуація ставить під загрозу забезпечення і захист виборчих прав громадян, які проживають або тимчасово знаходяться в межах Донецької та Луганської областей, а також створює серйозні загрози для підготовки і проведення виборів.

Законопроект №5157 був включений до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради 14 жовтня, проте залишився нерозглянутим.

Нагадаємо, народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4741 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян)". За відповідне рішення проголосували 233 нардепи з 226 мінімально необхідних.