ua en ru

Глава ЦВК допускає, що результати виборів Ради будуть встановлені в строк

Глава ЦВК допускає, що результати виборів Ради будуть встановлені в строк Джерело фото:Reuters
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський допускає, що комісія вперше в історії України не зможе в термін встановити остаточні результати виборів Верховної Ради, які відбулися 26 жовтня, по багатомандатному виборчому округу.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський допускає, що комісія вперше в історії України не зможе в термін встановити остаточні результати виборів Верховної Ради, які відбулися 26 жовтня, по багатомандатному виборчому округу. Про це Охендовський повідомив 6 листопада на зустрічі з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, передає прес-служба Цвк.

"На жаль, на даний момент ми не можемо впевнено виключати ситуацію, яка може трапитися вперше в історії українських виборів, коли у встановлений законом термін - 10 листопада - Комісія не буде мати підстав та можливості встановити та оголосити результати виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі (тобто за списками партій, - ред.)", - заявив Охендовський.

"Ми цілком розуміємо, що це може кваліфікуватися як бездіяльність Центральної виборчої комісії. Однак, з іншого боку, ми ні в якому разі не допустимо ігнорування голосів виборців, які були законно віддані за кандидатів від політичних партій, незалежно від їх назв", - додав він.

Причиною затримки Охендовський назвав проблеми з підрахунком результатів в окрузі №59 Донецької області, де досі не оброблені протоколи з ряду ділянок.

Нагадаємо, в ніч на 7 листопада окружна виборча комісія округу №59, робота якої була раніше заблокована озброєними людьми, відновила підрахунок голосів.

ЦВК станом на ранок 7 листопада опрацювала 99,95% протоколів.