ua en ru

Голова ЦБ Ізраїлю Фішер висунув свою кандидатуру на пост глави МВФ

Голова Центрального банку Ізраїлю Стенлі Фішер висунув свою кандидатуру на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомляє РБК з посиланням на ізраїльський телевізійний "Канал 2" який раніше повыдомляв про те, що ім'я Фішера було внесено до остаточного списку кандидатів на пост глави МВФ.
"Несподівано представилася чудова можливість, яка, ймовірно, більше ніколи не повториться. Після довгих роздумів я прийняв рішення боротися за пост глави МВФ, незважаючи на всю складність процесу і можливі перешкоди", - йдеться в заяві Фішера.
Фішер народився в Замбії, закінчив Лондонську школу економіки і Массачусетський технологічний інститут у Бостоні. У 1990-ті р. обіймав посаду заступника глави МВФ. Серед іншого Фішер працював на високих посадах у Світовому банку і Citigroup Corp. Він перебрався до Ізраїлю в 2005 р., щоб обійняти посаду глави Центробанку країни. Він був перепризначений на цю посаду ще на п'ять років в 2010 р.
Нагадаємо, попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 р. був звинувачений у спробі згвалтування в Нью-Йорку. На даний момент він перебуває під домашнім арештом у Нью-Йорку, у його справі триває судовий розгляд. Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Тим не менше, 19 травня було оголошено, що він іде з посади директора-розпорядника МВФ.