ua en ru

Голова Тернопільської ОДА підтримав євроінтеграційні прагнення співвітчизників

Голова Тернопільської Обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Хоптян у своєму зверненні до жителів Тернопільщини підтримав їх євроінтеграційні устремління і закликав до підтримки правопорядку.

"Я підтримую позицію громади Тернопільщини, а тим більше молоді, яка виступає за європейські устремління нашої країни і європейський розвиток. Я неодноразово заявляв, що відстоюю побудова європейських стандартів в Україні, адже переконаний, що ми європейська країна. Вірю, що той шлях реформ, який проводить держава, ми подолаємо з гідністю. Країна на шляху євроінтеграції зробила багато роботи і альтернативи проведенню реформ сьогодні немає", - заявив Хоптян.

У той же час, він засудив події, які відбулися на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада і які призвели до силового протистояння.

"Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані Незалежності і доручив генеральній прокуратурі дати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних", - зазначив голова ОДА.

Також він закликав громадян дочекатися правової оцінки і запевнив, що винні будуть покарані і понесуть за це відповідальність.

"Заявляю, що я проти будь-якого застосування сили проти мирного населення. У той же час, засуджую різного роду провокації працівників правоохоронних органів. Закликаю всіх жителів Тернопільської області до миру, спокою і збереження правопорядку та не допускати виникнення і розвитку конфліктів", - підсумував Хоптян.