ua en ru

Голова СЗР не бачить підстав для відсторонення Семочка від посади

Голова СЗР не бачить підстав для відсторонення Семочка від посади Фото: голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок (president.gov.ua)

Семочка працюватиме у розвідці і надалі

Голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок заявив, що у відомства наразі немає правових підстав для відсторонення Сергія Семочка від виконання службових обов’язків. Про це сьогодні під час засідання Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції повідомив голова СЗР Єгор Божок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні у мене відсутні правові підстави для відсторонення Сергія Семочка від виконання службових обов'язків", - сказав він.

Божок зазначив, що Семочко не перший день працює в органах.

Як писало РБК-Україна, в розслідуванні для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" говорилося, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко володіє нерухомістю на понад 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство і періодично відвідують анексований Росією Крим.

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що Сергія Семочка мають відсторонити на час розслідування, яке проводиться Службою безпеки України. За словами нардепа, посада Семочка дає йому можливості впливати на слідство.