ua en ru

Голова Сумської ОДА Ю.Чмирь доповів В.Януковичу про плани добудови сучасної лікарні

Президент України Віктор Янукович та голова Сумської обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Чмирь обговорили актуальні питанні розвитку області. Керівник регіону доповів главі держави про плани щодо добудови нової сучасної лікарні в Ахтирці та повідомив, що один найсучасніший медичний заклад вже почав працювати в Сумах, повідомляє прес-служба глави держави.

В.Янукович позитивно оцінив рішення про завершення будівництва нової сучасної лікарні в Ахтирці.
«Напередодні нашої сьогоднішньої зустрічі я звертався до Президента і отримав повну підтримку у питанні добудови найсучаснішої лікарні в місті Ахтирка», - сказав Ю. Чмирь.

За його словами, медичний заклад буде забезпечений не лише високоякісним лікувальним, але й діагностичним обладнанням.
Губернатор також повідомив, що в Сумах мешканці міста та області вже кілька місяців мають можливість користуватися сучасними діагностичним центром, відділенням неврології та іншими перевагами ще однієї новоспорудженої лікарні.

Довгобуд чекав свого часу понад 19 років - а торік, за дорученням Президента, Кабмін виділив кошти на завершення будівництва.
Губернатор Сумщини наголосив: позитивні зміни в системі охорони здоров'я регіону відбуваються в руслі започаткованого Главою держави глобального реформування країни.

«Впроваджується на практиці модернізація медицини нашої країни. Безпосередньо на території Сумської області ми можемо бачити конкретні результати цього процесу, ініційованого Президентом», - сказав керівник регіону.
Ще одна подія, на яку з нетерпінням чекають сумчани, - створення на базі Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Кадетського корпусу.

Глава держави схвально оцінив цю ініціативу мешканців регіону. За словами Ю.Чмиря, вже сьогодні бажаючих віддати своїх дітей у такий навчальний заклад більше, ніж він реально може прийняти.
Ця тема має глибоке історичне коріння, зауважив губернатор Сумщини, адже на місці ліцею кілька століть тому дійсно був Кадетський корпус. «Сьогодні ми намагаємося його відновити», - сказав Ю.Чмирь.

Нагадаємо, 21 квітня 2011 р. Президент України Віктор Янукович, відповідаючи у Черкасах на запитання представників ЗМІ, сказав, що нині реформування медичної сфери України йде тим шляхом, яким йшли багато країн.