ua en ru

Глава РПЛ Росії: оголошення вироку Савченко - початок процесу обміну

Глава РПЛ Росії: оголошення вироку Савченко - початок процесу обміну Фото: за словами Федотова, вступ вироку в силу дозволить почати обговорення питання про можливість обміну Савченко на російських громадян

Разом з тим Федотов не виключає, що переговори про обмін можуть бути відкладені, якщо вирок буде оскаржено

Оголошення вироку нардному депутату України Надії Савченко дозволить розпочати процес її обміну у відповідності з мінськими угодами. Про це заявив глава Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов, передає Interfax.ru.

"Оголошення вироку у відношенні Надії Савченко - це, з одного боку, завершальна точка судового процесу, а з іншого, сподіваюся, - початкова точка переговорного процесу щодо її подальшої долі у відповідності з мінськими угодами", - заявив Федотов.

За його словами, "вступ вироку в силу дозволить почати обговорення питання про можливість обміну Савченко на російських громадян".

Разом з тим він не виключає, що переговори про обмін можуть бути відкладені, якщо вирок буде оскаржений.

Нагадаємо, Донецький суд Ростовської області (Росія) визнав льотчицю, народного депутата України Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів, а також у незаконному перетині кордону РФ.