ua en ru

Глава штабу Трампа фігурує в документах "чорної бухгалтерії" ПР, - NYT

Глава штабу Трампа фігурує в документах "чорної бухгалтерії" ПР, - NYT Фото: Манафорт фігурує в "чорноій бухгалтерії" ПР

Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів від партії Януковича з 2007 по 2012 рік

Глава передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, екс-радник Віктора януковича Пол Манафорт фігурує в документах "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Про це повідомляє The New York Times.

Згідно з документами Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів від партії Януковича з 2007 по 2012 рік.


Серед сотень каламутних угод з підставними офшорними компаніями, в "чорній бухгалтерії" ПР є угода на 18 млн доларів на продаж українських активів кабельного телебачення співтовариства, заснованого Манафортом і російським олігархом Олегом Дерипаско, який є близьким союзником президента Росії Володимира Путіна.

Слідчі Національного антикорупційного бюро пильно вивчають діяльність Манафорта за часів Януковича.

"Враховуючи прихильне ставлення Трампа до політики Путіна, його висловлювання про анексію Криму і підозри російських хакерів у зломі пошти демократів США, слідчі будуть пильно стежити за новими подробицями змішування Манафортом політики і бізнесу", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що наявність імені Манафорта у списках "чорної бухгалтерії" ПР не означає, що він дійсно отримав гроші, тому що підписи, які вказані в колонці одержувачів можуть належати іншим людям.

Манафорт не є метою окремого дослідження офшорної діяльності ПР, однак слідчі НАБУ стверджують, що він повинен був розуміти наслідки таких фінансових операцій.

Сам Манафорт ніяк не прокоментував подібні заяви, а його адвокат заявив, що ніяких грошових виплат не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що результати експертиз у справі "чорної бухгалтерії" ПР очікується після 20 серпня.