ua en ru

Голова Shell очікує ціни на нафту в 2017 на рівні 50 доларів/барель

Голова Shell очікує ціни на нафту в 2017 на рівні 50 доларів/барель Фото: Бен ван Берден

При цьому він допустив підвищення цін наступного року

Голова британо-нідерландського нафтогазового концерну Shell Бен ван Берден очікує ціни на нафту в цьому році на рівні 50 доларів за барель і навіть нижче. Про це він сказав в інтерв'ю РБК.

"Нафтові ціни майже неможливо передбачити. На цей рік у нас дуже консервативні погляди - це приблизно ціни (на нафту, - ред.) в районі 50 доларів за барель і навіть нижче 50 доларів (за барель, - ред.). Наш бізнес (при такому рівні нафтових цін, - ред.) буде нормальним, прибутковим", - зазначив глава концерну.

При цьому він допустив, що ціни можуть і підвищитися.

"Я думаю, що нафтові ціни можуть піти вгору, якщо подивитися на фундаментальні фактори. Так, вони можуть піти вгору, але коли це станеться і на який термін це станеться - дуже складне питання, на який неможливо дати точну відповідь. Це буде залежати від ОПЕК, і значна частина цього буде залежати від думок на ринку", - сказав Берден.

Також глава Shell повідомив, що навіть при ціні в 40 доларів за барель компанія не буде змінювати стратегію компанії і зможе працювати практично при будь-якій ціні на нафту.

"У наступному році ціни будуть вище, ніж зараз, але наскільки вище, це неможливо передбачити", - підсумував він.

Нагадаємо, організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) готова продовжити ліміти видобутку на 9 місяців до березня 2018 року.