ua en ru

Під прикриттям "гуманітарного конвою" в Україну в'їжджає група людей для управління військовою технікою, - Наливайченко

Під прикриттям "гуманітарного конвою" в Україну в'їжджає група людей для управління військовою технікою.

Під прикриттям "гуманітарного конвою" в Україну в'їжджає група людей для управління військовою технікою. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко заявив журналістам.

"Ці автомобілі не мають нічого спільного з цивільними машинами. Це військові автомобілі, призначені для перевезення озброєння. Персонал - так звані водії, які протягом двох днів, 10-11 серпня 2014 року, несподівано отримали паспорти для виїзду за кордон - військові, навчені конвойним функцій і управління бойовими машинами", - сказав Наливайченко.

За його словами, під прикриттям "гуманітарного конвою" на територію України, в'їжджає група людей для управління військовою технікою, яка щодня незаконно ввозиться в Україну.

"Серед них є люди, які будуть виконувати завдання з конвоювання, допиту і тортур ув'язнених, що утримуються бойовиками - з метою приховування злочинів, які обов'язково будуть викриті після звільнення території нашими силами", - зазначив глава СБУ.

Він також повідомив, що "Камази" з колони є насправді тягачами, які зняті з військового зберігання.

"Всі вони мають забарвлення "хакі" і тимчасово зафарбовані білою фарбою. Всі документи на ці тягачі видані протягом одного-двох днів у серпні цього року. Вантаж, який заповнює не більше третини обсягу кожного автомобіля, не має нічого спільного з гуманітарною допомогою. Цей вантаж направляється бойовикам - угрупуванням терористів Козицына, Безлера та інших", - зазначив Наливайченко.

За словами глави СБУ, військові вантажівки будуть використовуватися для перевезення озброєння та знарядь безпосередньо до бандугруповань - транспортування артилерії, мінометів і іншого важкого озброєння для атаки на цивільні райони українських міст. За словами Наливайченка, цей транспорт також планується використовувати для перевезення убитих з території України.