ua en ru

Глава S. Group: прокуратура фальсифікує звинувачення і втручається в господарський спір

Голова ради директорів S.Group Дмитро Рибалка заявив, що є всі документи, які повністю спростовують заяви представника прокуратури Дніпропетровської області, зроблені на брифінгу 25 січня.

Податкові органи ще в 2014 році підтвердили, що не мають претензій до компаній групи S.Group по сплаті податків. Про це сказано в листах Державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі Дніпропетровська, датованих лютим 2014 року, а нові претензії податківців в 2015 році підприємства групи компаній Group S. успішно оскаржили в суді, говориться в заяві групи компаній S.Group, а також в документах, які вони надали журналістам.

За його словами, сьогоднішні дії дніпропетровських прокурорів - прояв політичного тиску на його брата, народного депутата України Сергія Рибалка за його активну політичну позицію.

"У 2012 - 2013 роках нам висувалися претензії за нібито несплату 145 млн грн податків з урахуванням багатомільйонних штрафних санкцій. Вони не мали жодних підстав і були спробою фальсифікації. Ці незаконні дії здійснювалися ще в період режиму Януковича і були пов'язані з корпоративним конфліктом групи S. І. Group з мережею супермаркетів "АТБ". Співвласник "АТБ" Буткевич просто намагався знищити і відібрати наш сімейний бізнес. Але в нього нічого не вийшло, і в 2014 році податкові органи визнали свої помилки. Тоді ми звернулися за роз'ясненням і отримали відповідь, що претензій у них до нас немає, а всі кримінальні провадження було закрито", - сказав Дмитро Рибалка.

За його словами, в кінці 2014 фіскальні органи знову спробували підняти старі справи і донарахувати підприємству "Продекспорт-2009" нібито несплачені в 2012 - 2013 роках податки.

"Однак ми оскаржили всі претензії в суді і пред'явили всі первинні документи, довівши законність наших дій і безпідставність дій податкової служби. У вересні 2015 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд виніс рішення на нашу користь, визнавши претензії податківців неправомірними в повному обсязі", - сказав Рибалка.

Він також додав, що управління ДФС в Дніпропетровській області не змогли оскаржити це рішення в апеляційній інстанції, і рішення вступило в законну силу. Тому, на його думку, звинувачення прокуратури, висловлені 25 січня на прес-конференції заступником прокурора Дніпропетровської області Андрієм Бачище, є повністю безпідставними і документально не підтвердженими.

За словами Дмитра Рибалка, "одна з цілей корумпованих прокурорів - зробити все, щоб не допустити продовження чесного судового процесу у Київському апеляційному господарському суді щодо стягнення боргу мережі супермаркетів "АТБ" перед групою компаній S.Group у розмірі 110 млн грн".

"Прокурор Бачище на телекамери підтвердив, що він зацікавлений у зриві судового процесу. Його заява про нібито підроблені документи, що підтверджують наявність боргу і нібито незаконність рішення суду першої інстанції - це пряме втручання прокуратури у діяльність суду, а в частині "підроблених документів" - повна брехня, яку дуже легко перевірити, провівши чесну експертизу в рамках судового процесу. Більше того, корпорація "АТБ", дійсно, надала в господарську справу підроблені документи про відсутність боргу. А у групи компаній S.Group є всі первинні документи, реальність яких також дуже легко перевірити. Зрештою, є рішення господарського суду першої інстанції в нашу користь", - сказав Рибалка.

Представники групи компаній S.Group на доказ своїх слів представили журналістам виписку про відкриття кримінального провадження за фактом фальсифікації документів представниками мережі супермаркетів "АТБ", які ті намагалися використовувати в судовому процесі, "відмовившись подати оригінали".

Глава S. Group: прокуратура фальсифікує звинувачення і втручається в господарський спір

За словами Дмитра Рибалка, ніхто не розслідує справу про факти шахрайства з боку корпорації "АТБ" при наявності всіх підстав, а працівники прокуратури проводять обшук та вилучають господарську справу, перевищивши свої повноваження. Він підкреслив, що все це прямо підтверджує заангажованість працівників прокуратури.

"Ми припускаємо, що ця публічна заява вищого чину обласної прокуратури - частина інформаційної кампанії мережі супермаркетів "АТБ" проти S. Group. При цьому всі дії посадових осіб прокуратури Дніпропетровської області є прямим грубим тиском на суд. Це безпрецедентне втручання в господарський спір і прямий тиск на бізнес. За такі дії працівників прокуратури обов'язково повинна наступити кримінальна відповідальність. Тільки тоді, коли корумповані силовики будуть жорстко каратися за фальсифікації і корисливе використання своїх повноважень, можна буде говорити про приплив інвестицій у країну та про нормальний розвиток економіки", - говориться в заяві групи компаній S.Group.

"Прокурор, який дозволяє використовувати себе в корупційних схемах нечистоплотних олігархів, повинен бути негайно відсторонений від виконання обов'язків", - заявив Рибалка.

Він заявив журналістам про готовність надавати всі необхідні документи. "Ми боремося за свої права, за правду, тому ми відкриті і готові відповісти на будь-які питання", - додав керівник групи компаній S.Group.

Глава S. Group: прокуратура фальсифікує звинувачення і втручається в господарський спірГлава S. Group: прокуратура фальсифікує звинувачення і втручається в господарський спірГлава S. Group: прокуратура фальсифікує звинувачення і втручається в господарський спір