ua en ru

Голова профільного комітету ВР просить Азарова забезпечити фінансування довиборів до парламенту

Голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова, міністра фінансів Юрія Колобова та голови комітету ВР з питань бюджету Євгенія Гєллєра з проханням при підготовці законопроекту про внесення змін до держбюджету-2013 врахувати позицію ЦВК та збільшити фінансування довиборів. Про це повідомляє прес-служба депутата.

"Враховуючи, що протягом 2013 року може виникнути необхідність призначати парламентські вибори у одномандатних округах, обрані у яких народні депутати достроково припинять повноваження, постановою ЦВК визначено, що їх проведення потребуватиме 44 млн грн. Тож передбаченої у бюджеті суми 23,9 млн грн на проведення таких виборів буде недостатньо, оскільки вже зараз необхідно проводити повторні вибори у округах №№ 94, 132, 194, 197, 223. Також ближчим часом потрібно буде призначати проміжні вибори в окрузі №224, де обрано нинішнього міністра оборони Павла Лебедєва. Не виключено, що така необхідність може виникнути і в інших одномандатних виборчих округах", - йдеться в листі голови профільного комітету.

Жванія також звернувся до Кабміну з проханням урахувати позицію ЦВК щодо фінансування виборів Київського міського голови та депутатів Київради, оскільки це питання досі залишається відкритим.

Читайте також: Перевибори на п'яти проблемних округах будуть в березні або травні, - Єфремов.