ua en ru

Глава профільного комітету ВР закликала Львівську та Івано-Франківську облради не підписувати угоду про сланцевий газ

Якщо Львівський та Івано-Франківська обласні ради схвалять угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах газоносної ділянки Олесько, це може призвести до катастрофічних наслідків. Про це заявила сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, передає радіо "Свобода".

На переконання Сех, "угода відкриває шлях до законного знищення української землі при видобутку сланцевого газу", а директор громадської організації "Бюро екологічних розслідувань" Дмитро Скрильніков додав, що "держава намагається уникнути відповідальності за цю угоду".

Сьогодні в Івано-Франківську відбулося друге засідання робочої групи Івано-Франківської обласної ради з розробки угоди між Україною та компанією "Шеврон Юкрейн" та товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Олесько".

Читайте також: Теффт сподівається, що угода з Chevron з розробки Олеського родовища буде підписано

Представники екологічної парламентської комісії та екологи закликали депутатів облради не підписувати цей документ. За словами Скрильникова, "щоб зауваження та пропозиції були враховані, єдиний варіант - відхилення угоди".

Депутати обласної ради висловлюють побоювання, що їх думка проігнорують, а інтереси області не будуть враховані.

Наступне засідання робочої групи обласної ради відбудеться 2 серпня.

Кабінет міністрів раніше продовжив термін підписання угоди з Chevron по Олеській площі до 24 серпня.