ua en ru

Голова правління "Укртрансгазу" Винокуров подав у відставку за власним бажанням

Голова правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергій Винокуров подав у відставку за власним бажанням.

Голова правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергій Винокуров подав у відставку за власним бажанням. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар компанії Олена Мостицька.

"Сергій Вінокуров, який займав цю посаду із 2010 р., склав повноваження за власним бажанням у зв'язку із сімейними обставинами", - повідомили у прес-службі.

При цьому в.о. голови правління призначений один із заступників - Сергій Зубов.

Зазначимо, Сергій Винокуров приступив до виконання обов'язків директора ДК "Укртрансгаз" із 22 березня 2010 р.

Сергій Винокуров народився 2 жовтня 1958 р. в м. Оренбург (Російська Федерація). У 1981 р. закінчив Московський хіміко-технологічний інститут ім. Д. Менделєєва. У грудні 2004 - вересні 2005 рр. Винокуров обіймав посаду головного радника голови правління НАК "Нафтогаз України". З червня 2006 р. по березень 2010 р. працював на посаді генерального директора ТОВ "РСДж Україна", ТОВ Ostchem Україна.

ПАТ "Укртрансгаз" - провідна компанія із транспортування та зберігання природного газу на території України, 100% акцій якої належить державі. Вона складається з 14 структурних підрозділів на правах філій, виробничі об'єкти яких знаходяться у всіх областях України. Обсяг транспортування газу в 2012 р. становив 132,4 млрд куб. м. Загальна протяжність газопроводів, які експлуатує підприємство, становить 38,6 тис. км Система ГТС включає в себе 1451 газорозподільну станцію. Парк газоперекачувальних агрегатів налічує 702 одиниці, загальною потужністю 5442,9 МВт. Вони розміщені на 72 компресорних станціях, в склад яких входять 110 компресорних цехів. Крім цього, ПАТ "Укртрансгаз" має потужну мережу підземних сховищ газу (ПСГ), загальна активна місткість яких становить 31 млрд куб. м.