ua en ru

Глава Пентагону заявив, що США продовжать боротьбу з "Аль-Кайедой" в Пакистані

Збройні сили США продовжать наносити удари по "Аль-Кайеде за допомогою безпілотних літальних апаратів. Таку заяву зробив міністр оборони країни Леон Панетта, передає BBC.

За його словами, США продовжать захищати себе", незважаючи на невдоволення влади Пакистану діями США, які, на їхню думку "порушують суверенітет країни".

"Дії "Аль-Кайеды" представляють загрозу для безпеки і суверенітету США. Ми маємо повне право захищати свою безпеку і суверенітет", - заявив міністр.

За останні два тижні США зробили 8 ударів по бойовиках "Аль-Кайеды" на території Пакистану з допомогою безпілотників. В одній з них, як повідомляли американські влади, загинув один з лідерів терористичного угрупування " Абу Яхья аль-Лібі.

Пакистан з незадоволенням відноситься до атак американських безпілотників. У листопаді 2011 р. в результаті авіаудару США проти терористів було вбито 24 пакистанських військовослужбовців. З тих пір Ісламабад тримає закритими транзитні шляхи для постачання контингенту НАТО в Афганістані, вимагаючи від США вибачень.