ua en ru

Глава пенітенціаріїв призначив додаткове розслідування втечі екс-нардепа Шепелєва (виправлено)

Голова Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) Сергій Старенький призначив додаткову перевірку обставин втечі колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

(Новина виправлена ​​на прохання прес-служби ДПтСУ)

Голова Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) Сергій Старенький (на фото) призначив додаткову перевірку обставин втечі колишнього народного депутата Олександра Шепелєва. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Вважаю, що перевірки, які проходили під час моєї відсутності, мали необ'єктивний та неповний характер, тому призначив додаткову перевірку щодо обставин, які сприяли втечі Шепелєва. Дуже схоже було, що намагаються сховати кінці у воду", - написав Старенький.

Раніше глава ДПтСУ Старенький заявив, що не вважає себе винним у втечі екс-нардепа Шепелєва.

Нагадаємо, Олександр Шепелєв (має громадянство Канади) був затриманий у липні 2013 р. в Будапешті (Угорщина). 26 березня 2014 р. його разом з дружиною екстрадували в Україну. Він був заарештований на два місяці. Але 6 липня втік разом з одним із трьох конвоїрів. 8 липня МВС України оголосило в розшук Шепелєва.

Шепелєва звинувачують у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 млн грн у березні-травні 2009 р. Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів у "Родовід Банку". Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника "Автокразбанку" Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 р. в Донецьку.

Зараз на нерухомість та інше майно Шепелєва та його дружини накладено арешт, загальна сума якого становить понад 85 млн грн. Місце знаходження Олександра Шепелєва слідству невідомо.