ua en ru

Голова однієї з РДА в Одеській області та депутат Одеської облради звинувачують у хабарництві

Голова однієї з райдержадміністрацій Одеської області та депутат Одеської облради звинувачують у хабарництві в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Зокрема, відділом ГПУ з розслідування злочинів щодо корупційних діянь закінчено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях щодо одержання керівниками органів місцевої влади неправомірної вигоди в особливо великих розмірах. Обвинувальні акти у справах направлені до суду для розгляду по суті.

Зокрема, направлено кримінальне провадження за ч. 5 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України за фактом одержання неправомірної вигоди головою однієї з райдержадміністрацій Одеської області та депутатом Одеської обласної ради у розмірі близько 300 тис. грн за передачу товариству у довгострокову оренду водних об'єктів та передачу у власність земельної ділянки рекреаційного призначення загальною площею 4,0 га.

Крім цього, до суду направлено кримінальне провадження за ч. 5 ст. 368 КК України за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 325 тис. грн головою однієї з райдержадміністрацій міста Одеси та його першим заступником за погодження суб'єкту підприємницької діяльності дислокації площ для розміщення об'єктів торгівлі.