ua en ru

Голова Одеської облради Гончаренко склав з себе повноваження у зв'язку з обранням у Раду

Голова Одеської облради Гончаренко склав з себе повноваження у зв'язку з обранням у Раду Джерело фото:dumskaya.net
Голова Одеської обласної ради Олексій Гончаренко склав з себе повноваження у зв'язку з обранням народним депутатів у Верховну Раду.

Голова Одеської обласної ради Олексій Гончаренко склав з себе повноваження у зв'язку з обранням народним депутатів у Верховну Раду. Про це повідомляє місцеве видання "048.ua".

"Для реєстрації нардепом мені необхідно подати трудову книжку. У зв'язку з цим прошу позбавити мене повноважень", - заявив на сесії Гончаренко.

При цьому, як повідомляється, він поки не склав з себе повноваження депутата. Гончаренко пояснив, що закон відводить на це двадцятиденний строк, і до 2 грудня він подасть відповідну заяву.

Облрада проголосувала за припинення повноважень чинного голови. Разом з тим, як повідомляється кореспондент місцевого видання "Думська", Одеська облрада не змогла обрати собі нового голову замість Гончаренко. Це питання розглядалося на сьогоднішній сесії.

Всього було два кандидати - представник "Блоку Петра Порошенко" Михайло Шмушкович, якого підтримали 62 депутати, і колишній віце-губернатор Петро Хлицов, що набрав 44 голоси. Для обрання голови потрібно 67 голосів (половина +1 від спискового складу ради).

В ході обговорення думки депутатів розділилися: прихильники Шмушковича підкреслювали його енергійність і професіоналізм, опоненти звертали увагу на його молодий вік (35 років) і відсутність достатнього досвіду керівництва обласним зборами.

Другу спробу обрати голову облрада зробить на наступній сесії.