ua en ru

Глава ОБСЄ назвав ядерне випробування Північної Кореї "безрозсудним вчинком"

Глава ОБСЄ назвав ядерне випробування Північної Кореї "безрозсудним вчинком" Фото: Себастьян Курц (flickr.com/eppofficial)

Курц засудив ядерне випробування КНДР

Міністр закордонних справ Австрії, діючий голова ОБСЄ Себастьян Курц назвав ядерне випробування Північної Кореї "безрозсудним і безвідповідальним вчинком". Відповідний запис він розмістив у своєму мікроблозі Twitter.

"Категорично засуджую ядерне випробування КНДР. Воно є не тільки явним порушенням міжнародних зобов'язань Північної Кореї, але і безрозсудним і безвідповідальним вчинком під час підвищеної напруженості на Корейському півострові", - зазначив Курц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія ініціює екстрене засідання Радбезу ООН після ядерних випробувань КНДР. Зокрема, глава японського МЗС, заявив, що має намір домогтися екстреного засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з черговим загостренням ситуації на Корейському півострові.

"Ми маємо намір координувати свої дії з відповідними країнами з метою термінового скликання Ради безпеки ООН", - зазначив він. Він також назвав "абсолютно недопустимими" ядерні випробування Північної Кореї.