ua en ru

Глава Нацполіції заявив, що в нелегальному видобутку бурштину беруть участь навіть діти

Глава Нацполіції заявив, що в нелегальному видобутку бурштину беруть участь навіть діти Фото: Сергій Князєв

Велику роль у питанні незаконного видобутку бурштину грає корупційна складова

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що в нелегальному видобутку бурштину беруть участь навіть діти. Про це він розповів в ефірі телеканалу ZIK.

Так, Князєв заявив, що на клондайки ходять навіть діти, і це є справжньою проблемою.

За словами Князєва, велику роль в питанні незаконного видобутку бурштину грає корупційна складова, оскільки за 8 годин "розкопок" можна заробити більше, ніж за місяць на держслужбі.

Князєв зазначив, що щодня правоохоронці борються з бурштиновими копачами, вилучаючи велику кількість техніки і нелегального товару.

"Якщо перейти на кримінальну хроніку, то щодня в зведеннях головних управлінь Національної поліції за трьома "бурштиновим" областям висвітлюються факти затримання: одна, дві мотопомпи, 30 кг бурштину, 100 кг бурштину...Вилучається велика кількість допоміжної техніки, тобто тієї техніки, якою видобувають бурштин, а також автотранспорт, яким пересуваються добувачі бурштину. Тільки в минулому році, напевно, далеко за 100 або 200 машин автотранспорту були вилучені у копачів. Мотопомпи вже масово ніде складати", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Житомирській області виявлено 11 місць незаконного видобутку бурштину.