ua en ru

Голова Нацдержслужби виступає за прийняття закону про службу в органах місцевого самоврядування

Голова Нацдержслужби виступає за прийняття закону про службу в органах місцевого самоврядування

Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко наполягає на необхідності прийняття закону "Про службу в органах місцевого самоврядування" крім закону "Про державну службу". Про це Ващенко заявив сьогодні в ході круглого столу спільно з комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні знаходимось на старті серйозної реформи, і вона не обмежується прийняття одного закону. Ми принаймні говоримо сьогодні про два закони. Не будемо забувати про службу в органах місцевого самоврядування, який має побудувати єдину систему публічної служби в Україні", - сказав Ващенко.

За його словами, в обох законах мають бути ті самі підходи. Найперше йдеться про призначення на посади на основі відкритого конкурсу.

"Перше і головне - це конкурс на всі посади державної служи на основі особистих досягнень і якостей. Ми встановлюємо єдині вимоги до професійної компетентності претендентів на посади", - сказав Ващенко.

Нагадаємо, у Нацагентстві пропонують прийняти закон про держслужбу у першому кварталі 2015 р.