ua en ru

Глава МВФ Лагард закликала Грецію до вирішення боргової проблеми країни

Глава МВФ Лагард закликала Грецію до вирішення боргової проблеми країни Фото: глава МВФ Лагард закликала Грецію до вирішення боргової проблеми країни

Крістін Лагард закликала Ціпраса якомога швидше виробити рішення

Глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард закликала прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса виробити рішення боргової проблеми країни. Про це йдеться у відкритому листі від Лагард до Ціпраса, опублікованому на сайті МВФ.

"Моє уявлення про поточні переговори полягає в тому, що ми все ще перебуваємо досить далеко від узгодження програми, яку я могла б представити нашій Виконавчій раді. Я багато разів підкреслювала, що ми можемо підтримати тільки ту програму, яка є достовірною і ґрунтується на реальній оцінці, і ставимо своєю метою становлення Греції на шлях стійкого зростання при поступовому зниженні боргового навантаження", - написала Лагард.


Зазначимо, в жовтні минулого року грецький парламент більшістю голосів проголосував за пакет реформ, який передбачає жорсткі заходи економії, в тому числі і в соціальній сфері. В обмін на це Афіни отримають чергові 2 млрд євро допомоги від міжнародних кредиторів.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав міністрів країн Єврозони полегшити борговий тягар Греції, після того як була досягнута домовленість щодо нового пакету фінансової допомоги, яку Афіни отримають від міжнародних кредиторів.