ua en ru

Глава МВС Німеччини допустив закриття кордонів для біженців

Глава МВС Німеччини допустив закриття кордонів для біженців Фото: Томас де Мезьєр

Німеччина покладає великі надії на переговори з Туреччиною

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр висловив упевненість, що в майбутньому Німеччина може почати відмовляти біженцям у в'їзді в країну вже на кордоні. Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому сьогодні в німецькій газеті Welt am Sonntag в неділю, 13 грудня, передає DW.

"У довгостроковій перспективі Шенгенська зона не зможе продовжувати своє існування без прикордонного контролю, якщо захист зовнішніх кордонів не буде працювати", - підкреслив Томас де Мезьєр.

При цьому глава МВС Німеччини висловив думку, що, з правової точки зору, проведення такої міграційної політики цілком можливо.

Відмова від неї, яка мала місце до цього часу, пояснюється виключно політичними міркуваннями.

Де Мезьєр обмовився, що дебати на цю тему велися ще у вересні, коли в світлі потужного припливу біженців, що приїхали до Німеччини через територію Австрії і Угорщині, був тимчасово введено прикордонний контроль з цими країнами.

При цьому він підкреслив, що Німеччина покладає великі надії на переговори з Туреччиною. За словами міністра, Берлін розраховує таким чином переконати Анкару активніше припиняти спроби мігрантів проникнути в ЄС через турецьку територію. У зв'язку з цим вже "помітні певні зусилля" з турецької сторони.

Нагадаємо, влада Німеччини має намір скасувати прискорену процедуру надання притулку біженцям з Сирії.