ua en ru

Глава місії ОБСЄ визнав, що перемир’я на Донбасі порушується щодня, - Геращенко

Глава місії ОБСЄ визнав, що перемир’я на Донбасі порушується щодня, - Геращенко Фото: голова СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан розповів про роботу місії на Донбасі

Щодня близько 70 патрулів місії інспектують майже 470 км вздовж лінії зіткнення на Донбасі

В рамках неформальної Мінської платформи в ВР депутати різних фракцій зустрілися з головою Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні, координатором в безпековій підгрупі в Мінську Ертугрулом Апаканом, який визнав, що так званий режим тиші на Донбасі порушується щодня. Про це повідомила віце-спікер Ірина Геращенко у Facebook.

Вона розповіла, що, зі слів посла, щодня близько 70 патрулів місії інспектують майже 470 км вздовж лінії зіткнення на Донбасі, проте виїхати на неконтрольовану ділянку українсько- російського кордону для СММ ОБСЄ є завданням більш важким, а час перебування в прикордонних регіонах є дуже обмеженим, через недопуск ОРДЛО.

"Посол Апакан відзначив, що місія працює, аби більш активно моніторити безпекову ситуацію ближче до кордону. Також він наголосив, що після трагічного випадку підриву машини зі спостерігачами СММ ОБСЄ, коли один спостерігач загинув, один був поранений, місія змушена була обмежити своі пересування з міркувань безпеки, і зараз патрулі пересуваються тільки маршрутами з асфальтовим, а не грунтовим покриттям", - додала Геращенко.

В рамках неформальної Мінської платформи в ВР депутати різних фракцій зустрілися з головою Спеціальної моніторингової мі...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 16 травня 2017 р.

Учасники зустрічі засудили напади на місію, агресію проти неозброєних спостерігачів і останні шокуючі факти підриву машини СММ ОБСЄ та сексуального домагання до представниці місії.

Апакан також розповів депутатам, що на сьогодні з 22 локацій СММ ОБСЄ в Украіні, 14 – саме на Донбасі.

Нагадаємо, в рамках підгрупи з безпеки на засіданні тристоронньої контактної групи українська сторона закликала розслідувати факт домагань бойовика з непідконтрольних районів Донецької області до жінки з СММ ОБСЄ.