ua en ru

Глава МОЗ Мусій звинуватив Яценюка у фальсифікації постанови про його звільнення

Глава МОЗ Мусій звинуватив Яценюка у фальсифікації постанови про його звільнення
Міністр охорони здоров'я Олег Мусій звинуватив прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у фальсифікації постанови Кабінету міністрів, згідно з яким Мусій був відсторонений від виконання обов'язків.

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій звинуватив прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у фальсифікації постанови Кабінету міністрів, згідно з яким Мусій був відсторонений від виконання обов'язків. Про це міністр заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"В ході голосування міністрів (за відставку), п'ять міністрів піднімають руки "за". Розуміючи, що ситуацію потрібно рятувати, так як кворум - це 11 міністрів, він (Арсеній Яценюк) задає питання - а хто "проти"? Ніхто не піднімає руки, а на питання "хто утримався" - три міністра піднімають руки...Я стверджую, що Арсеній Петрович сфальсифікував ці розпорядження", - заявив Мусій.

За словами міністра, українським законодавством не передбачена процедура відсторонення міністрів.

"Законодавством України не передбачена процедура відсторонення міністра від повноважень, навіть такого терміна немає. Для будь-яких дій з міністром, як призначення, так і звільнення існує одна процедура - через Верховну Раду. Натомість прем'єр-міністр, узурпувавши владу, дозволяє собі видавати такі розпорядження", - заявив Мусій.

Чиновник подав позов до суду з вимогою визнати його звільнення незаконним, проте заявляє, що не має наміру повертатися на посаду міністра охорони здоров'я у разі перемоги в процесі.

"У мене немає в планах повертатися на посаду міністра охорони здоров'я. Я законно обраний народним депутатом по мажоритарному округу", - додав Мусій.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вирішив відсторонити від посади міністра охорони здоров'я України Олега Мусія та його заступника Руслана Салютина з-за проблем з держзакупівлі ліків.