ua en ru

Глава Міноборони України вважає перемир'я на Донбасі необхідним для посилення позицій сил АТО

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що перемир'я на Донбасі буде використано силами антитерористичної операції для того, щоб посилити свої позиції.

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що перемир'я на Донбасі буде використано силами антитерористичної операції для того, щоб посилити свої позиції. Про це Гелетей розповів журналістам перед засіданням Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перемир'я - це політичний момент. А для військового, як для міністра оборони, - хочеш миру, готуйся до війни. Для нас перемир'я - це тільки перегрупування, це посилення позицій, зміцнення позицій, тих позицій, звідки може бути на нас наступ. Для нас це перемир'я тільки для того, щоб ми посилилися. Ну і звичайно те, що зараз відбувається, то є позитивні речі. Якщо у нас близько 58 було вогневих контактів щодня, то зараз у нас на сьогоднішній день було 14 пострілів", - сказав він.

При цьому він зазначив, що перемир'я в чистому вигляді сьогодні неможливо.

"У чистому форматі перемир'я дуже важко собі уявити, тому що кожен терорист, кожен військовослужбовець російських Збройних сил, кожна людина, яка там знаходиться, можливо, не кожен розуміє це слово "перемир'я". Якщо ми це розуміємо, військові українських Збройних сил, і для нас є розуміння, тому є випадки, коли йдуть постріли?" - зазначив Гелетей.

"Ми вже зараз здійснюємо перегрупування частин наших Збройних сил, прикордонників, але не для нападу і наступу, а для того, щоб ефективно забезпечити захист нашої території", - додав міністр.

Нагадаємо, на Донбасі з 18:00 5 вересня оголошено перемир'я між силами АТО і проросійськими-російськими бойовиками.