ua en ru

Глава Міноборони України: російські війська планували за 3 дні витіснити сили АТО з Донбасу

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що російські війська планували за 3 дні витіснити сили антитерористичної операції з Донбасу.

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що російські війська планували за 3 дні витіснити сили антитерористичної операції з Донбасу. Про це Гелетей заявив журналістам перед засіданням Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли говорили про Іловайськ, насправді найбільша небезпека була в Луганську. Ви чули про це? Ви знаєте, що більша частина російських Збройних сил саме пішла на Луганськ. Саме за цим сценарієм за три дні вони повинні були практично витіснити українські Збройні сили з території Донецької і Луганської областей", - заявив Гелетей.

При цьому міністр поскаржився, що успіху сил АТО завадило те, що у багатьох її учасників є мобільні пристрої і доступ до Інтернету.

"Тому що багато у нас є представників, які приїжджають на війну з планшетами, мобільними телефонами... інформація, яка негативно впливає на ці процеси... Ми і мали деякі речі, які відбулися", - сказав міністр.