ua en ru

Глава Міноборони України допускає, що малайзійський лайнер був збитий російськими винищувачами

Глава Міністерства оборони України Валерій Гелетей допускає, що малайзійський лайнер був збитий російськими винищувачами.

Глава Міністерства оборони України Валерій Гелетей допускає, що малайзійський лайнер був збитий російськими винищувачами. Про це Гелетей заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашою інформацією, за інформацією спецслужб Збройних сил України... Ми думаємо, що це була зброя, зенітна ракетна установка БУК М1, яка раніше перебувала на території кримської автономії у місті Євпаторія. Після анексії Криму Росія її залишила у себе. Саме тому є підстави говорити про те, що цю зброю було застосовано з території Донецької області. Але це також наше припущення. Припущення. Будуть розслідуватися інші версії, в тому числі можливість терористичного акту з боку російських винищувачів... також з російської території", - сказав він.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.