ua en ru

Глава Міноборони Німеччини заявила про нову військову роль країни у світі

Глава Міноборони Німеччини заявила про нову військову роль країни у світі Фото: глава Міністерства оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен

Німеччина готова грати більш важливу роль у військовому співробітництво в Європі

Глава Міністерства оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Німеччина готова грати більш активну роль у військово-технічному співробітництві в Європі. Про це вона сказала на конференції з участю 200 вищих посадових чинів бундесверу, повідомляє DW.

"Зміни необхідні. Ізоляція і самообмеження не вирішать проблеми, з якими ми стикаємося в світі, в Європі і тут, в нашій країні", - заявила вона, нагадавши про агресивні дії Росії, війну в Сирії і національні конфлікти в Африці.

"Німеччина готова брати участь, ... брати на себе велику відповідальність", - підкреслила міністр, додавши, що цей "правильний шлях" вимагатиме величезних витрат часу і коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польський генерал, колишній глава спецвійськ Польщі і екс-заступник голови Бюро національної безпеки Роман Полки не виключає, що в найближчі місяці Росія може ввести війська в Прибалтику.