ua en ru

Голова Мінфіну США: стійкий бюджет критично важливий для фіндопомоги Україні

Голова Мінфіну США: стійкий бюджет критично важливий для фіндопомоги Україні Фото: Джейкоб Лью

Вчора ввечері Арсеній Яценюк обговорив з Джейкобом Лью ситуацію з прийняттям ВРУ проекту бюджету на 2016 рік

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив вчора ввечері з міністром фінансів США Джейкобом Лью ситуацію, що склалася з прийняттям проекту бюджету на 2016 рік Верховною Радою України (ВРУ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України (Мінфін) на своїй офіційній сторінці в Facebook з посиланням на коментар прес-служба Мінфіну США.

У повідомленні йдеться, що міністр Лью підкреслив терміновість виконання Україною своїх зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом (МВФ), а також зробив акцент на ризиках підриву критично важливої міжнародної підтримки, які виникнуть у разі, якщо Рада відкладе цю роботу до наступного року.

У своєму коментарі Джейкоб Лью також заявив, що схвалення фіскально стійкого бюджету якомога швидше має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності та подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України.

Вчора ввечорі прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обговоривши з міністром фінансів США Джейкоба Лью ситуацію щодо ухвалення пр...

Опубліковано Міністерство фінансів України 22 грудня 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора, 22 грудня 2015 року, Рада закрила засідання, не проголосувавши за нову податкову реформу. Зазначимо, що глава Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна з трибуни парламенту оголосила низку зауважень до нового проекту реформи.

"Щодо акцизного податку. Перше - збільшити ставки акцизного податку на пиво, спирт етиловий, алкогольні напої на 50 відсотків, замість 100 відсотків, пропонованих проектом... комітетом не було підтримано пропозицію законопроекту про збільшення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну... на 40 відсотків і адвалорних ставок на 3. Розглядалися різні варіанти. Кінцевого рішення не прийнято, тому в залі ми повинні визначитися з цього питання", - сказала Южаніна.

Разом з тим, в ході вчорашнього засідання парламент затвердив процедуру прийняття держбюджету-2016, яка виглядає наступним чином:

  • представлення проекту закону про держбюджет у парламенті - 17 грудня 2015 року;
  • розгляд законопроекту народними депутатами України, формування пропозицій до документу і подання їх комітету ВРУ з питань бюджету - не пізніше 12 години 24 грудня 2015 року;
  • підготовка комітетом парламенту з питань бюджету за участю уповноважених представників Міністерства фінансів пропозицій до законопроекту про держбюджет-2016 та подання таких пропозицій на розгляд ВР - до 24 грудня 2015 року.