ua en ru

Глава Мінекономіки Німеччини застеріг від провалу переговорів про створення ЗВТ між ЄС і США

Глава Мінекономіки Німеччини застеріг від провалу переговорів про створення ЗВТ між ЄС і США Фото: глава Міністерства економіки Німеччини Зігмар Габріель

Переговори можуть провалитися, якщо США не змінять свою позицію

Глава Міністерства економіки Німеччини Зігмар Габріель застеріг від провалу переговорів про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між ЄС і США (TTIP). Про можливий провал він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt, яке вийде в понеділок, 25 квітня, повідомляє DW.

За словами Габріеля, переговори можуть провалитися, якщо США не змінять свою позицію.


"Американці не хочуть відкривати свої публічні тендери для підприємств з Європи. В моєму розумінні це - повна протилежність вільної торгівлі", - заявив він.

Він також підкреслив, що ризик провалу переговорів підвищиться, якщо США не відмовляться від принципу buy american - "купуй американське".

Разом з тим, міністр торгівлі США Пенні Пріцкер в інтерв'ю виданню Spiegel Online заявила, що адміністрація США сподівається укласти угоду до кінця 2016 року.

"Я вважаю, що німецький уряд і німецька індустрія повинні більш активно просувати вигідні сторони TTIP, так само як ми повинні робити це в США", - сказала Пріцкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ганновері 23 квітня, напередодні візиту президента США Барака Обами, пройшла демонстрація противників ЗВТ між ЄС і США.