ua en ru

Глава МЗС Великобританії закликав Путіна припинити підтримку сепаратистів на Донбасі

Глава МЗС Великобританії закликав Путіна припинити підтримку сепаратистів на Донбасі
Глава Міністерства закондонних справ Великобританії Філіп Хаммонд закликав Президента Росії Володимира Путіна вивести свої озброєння з України і припинити підтримку сепаратистів на Донбасі.

Глава Міністерства закондонних справ Великобританії Філіп Хаммонд закликав Президента Росії Володимира Путіна вивести свої озброєння з України і припинити підтримку сепаратистів на Донбасі. Про це він заявив під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає прес-служба Посольства України в Сполученому королівстві.

"Я закликаю Президента Путіна дотримуватися зобов'язань Росії у відповідності з мінськими угодами - вивести російські війська і озброєння з території України і припинити підтримку сепаратистів" - заявив Хаммонд.

Співрозмовники обговорили питання протидії російської агресії проти України. Окреме занепокоєння у сторін викликало нарощування військової присутності Російської Федерації в підконтрольних терористами районах Донецької і Луганської областей.

"Росія повинна поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - підкреслив глава британського МЗС, наголосивши на подальших наслідках для відносин Російської Федерації з міжнародним співтовариством, якщо цей принцип не буде дотримуватися.

Нагадаємо, сьогодні у НАТО заявили про входження кількох колон російської військової техніки на Донбас.