ua en ru

Глава МЗС Польщі констатував, що Київ здався, а ЄС відступив перед Росією

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський констатував, що Київ здався, а Євросоюз відступив перед Росією.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський констатував, що Київ здався, а Євросоюз відступив перед Росією. Про це Сікорський сказав під час урочистого відкриття нового приміщення польського консульства в Лондоні, передає "Польське радіо".

На питання про ситуацію в Україні на тему амністії для проросійських терористів і планів визнання спеціального статусу деяких регіонах Донбасу, підконтрольних терористам, Сікорський наголосив, що влада в Києві і Євросоюз зазнали аргументу сили.

"Очевидно, Київ здався, бо хотів повернути обидва регіону, на що мав право, проте не зміг цього зробити через російського вторгнення. Відступив також і ЄС, оскільки ще кілька місяців там стверджували, що питання угоди про асоціацію з Україною має двосторонній характер", - зазначив він.

За словами міністра, відстрочка більше ніж на рік угоди про вільну торгівлю не означає, що українці мають підстави сповільнити роботу над реформуванням економіки, а навпаки - "повинні докласти більше зусиль, щоб економіка була готова до скасування мит і стала більш конкурентоспроможною".