ua en ru

Глава МЗС Великобританії має намір відвідати Україну

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг повідомив про свої плани відвідати Україну в найближчому майбутньому.

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг (на фото) повідомив про свої плани відвідати Україну в найближчому майбутньому, передає Reuters.

Заяву було зроблено в британському парламенті напередодні візиту Хейга у Вашингтон, куди він відправиться пізніше 24 лютого на зустріч з державним секретарем США Джоном Керрі та представниками Міжнародного валютного фонду. У своєму виступі Хейг зазначив складну фінансову ситуацію на Україні, додавши, що МВФ є ідеальним джерелом фінансової допомоги для цієї країни.

"У фінансовій сфері Україна зараз випробовується серйозні труднощі, з якими не може впоратися самостійно... У разі запиту з боку уряду допомога може бути легко надана. Для цього необхідні наявність у країні стабільного і легітимного уряду, готового до проведення економічних реформ", - заявив Хейг.

Коментуючи політичну ситуацію на Україні, Хейг зазначив: "Цілком очевидно, що з екс-Президентом Віктором Януковичем вже мало хто зважає. Новий уряд має бути влаштовано в дусі примирення, раніше об'єднував країну".