ua en ru

Міністр закордонних справ Туреччини висловився на підтримку мирних досліджень Ірану в області ядерної енергії

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу висловився на підтримку мирних досліджень Ірану в області ядерної енергії, передає телеканал Press TV. "Право на використання атомної енергії в мирних цілях належить всім державам, включаючи Іран", - заявив глава турецького МЗС на Міжнародній конференції з безпеки в Мюнхені. А.Давутоглу звернув увагу учасників конференції на те, що всі країни, що підписали Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, мають право на використання атомної енергії в мирних цілях.

А.Давутоглу також піддав критиці Ізраїль за порушення цього договору і Конвенції по хімічній зброї. Існує поширена думка про те, що Тель-Авів володіє сильною зброєю таємно. Турецький міністр закордонних справ виступив проти нових санкцій ООН проти Тегерана.

Іран заявляє, що його дослідження в області ядерної енергії усесвітній характер. США, Ізраїль і низка інших країн підозрюють Ісламську республіку в планах по створенню ядерної зброї. Літом 2010 р. на Тегеран були накладені чергові санкції ООН. Потім США і Євросоюз ввели додаткові, жорсткіші обмеження відносно Ісламської республіки.