ua en ru

Глава МЗС Румунії запевнив Клімкіна у підтримці євроінтеграційних прагнень України

Глава МЗС Румунії запевнив Клімкіна у підтримці євроінтеграційних прагнень України Фото: Теодор Мелешкану (facebook.com TVMelescanu)

Теодор Мелешкану підтвердив незмінну позицію Румунії в питанні територіальної цілісності України

Глава Міністерства закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану запевнив керівника українського МЗС Павла Клімкіна у підтримці Бухарестом євроінтеграційних прагнень України, попри розбіжності щодо останнього закону про освіту. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зазначено, що Клімкін провів переговори з Мелешкану 13 жовтня 2017 року.

"Під час зустрічі з Мелешкану було обговорено широкий спектр питань двостороннього порядку денного, які становлять стратегічний інтерес для двох країн, продовження економічної співпраці, у тому числі в рамках реалізації домовленостей другого засідання Українсько-Румунської Спільної Комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними відомства, було обговорено питання транскордонного співробітництва, розширення інфраструктури на пунктах пропуску через спільний українсько-румунський кордон та співпраця у забезпеченні освітніх потреб обох національних меншин.

"Міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану підтвердив незмінну позицію Румунії в питаннях суверенітету й територіальної цілісності України, продовження санкційного режиму стосовно Росії, підтримки євроінтеграційних прагнень України, зокрема під час 5 саміту "Східного партнерства", - наголосили в Кабміні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін і глава МЗС Румунії Теодор Мелешкану домовилися про продовження конструктивного співробітництва у сфері освіти.