ua en ru

Глава МЗС Лівану закликав ввести санкції проти США через рішення по Єрусалиму

Глава МЗС Лівану закликав ввести санкції проти США через рішення по Єрусалиму Фото: Ліван

Джебран Басіль закликав арабські країни розглянути питання про введення економічних санкцій проти США

Глава МЗС Лівану Джебран Басіль закликав арабські держави ввести санкції проти США через рішення по Єрусалиму. Про це повідомляє Reuters.

"Запобіжні заходи повинні бути прийняті проти цього рішення. Починаючи з дипломатичних заходів, потім політичних, а після економічні і фінансові санкції", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, у суботу в Каїрі відбулася екстрена зустріч Ліги арабських держав, присвячена рішенню президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

"Це несумісно з роллю, яку США можуть грати в мирному процесі. Ми пошукаємо нового гаранта серед наших арабських братів і світового співтовариства", - заявив глава МЗС Палестини Ріяд аль-Малікі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході екстреного засідання Ради безпеки ООН у п'ятницю, 8 грудня, всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення президента США Дональда Трампа за визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і піддали його критиці.

Також рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю розкритикувала канцлер Федеративної республіки Німеччина Ангела Меркель.