ua en ru

Глава МЗС Литви: Україна отримає безвізовий режим до літа

Глава МЗС Литви: Україна отримає безвізовий режим до літа Фото: Лінас Линкявичус впевнений, що Україна отримає безвізовий режим до літа

Глава МЗС Литви висловив надію на швидку візову лібералізацію

Міністр закордонних справ Литви Лінас Линкявичус заявив, що Україна виконала свої зобов'язання щодо візової лібералізації. Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Грузії й Україні було нелегко виконати всі ті вимоги, які для цього потрібні. Вони це зробили. Тепер ми повинні імплементувати те, що самі вирішили. Багато представників ЄС відзначили це, тому, сподіваюся, цей процес пройде злагоджено. Це нескінченний процес, ніхто не ідеальний, але ці держави здійснили те, чого від них вимагали. Тепер свою частку роботи повинні зробити ми, і, сподіваюся, до літа вони повинні отримати безвізовий режим", - заявив Лінас Линкявичус.


Зазначається, що найближчим часом комісія передасть до Європейського парламенту пакет законодавчих актів про скасування віз для громадян України для короткострокових подорожей у країни "шенгену".

На думку Линкявичуса, заяви про численні перешкоди на шляху до скасування віз абстрактні.

"Коли ми говоримо про їх "домашню роботк", конкретні завдання, які Україна повинна була виконати, - вони зроблені і реалізовані" , - додав він.

Відзначимо, Україна в березні завершила виконання вимог плану дій з візової лібералізації.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Литви Лінас Линкявичус в ході зустрічі скоординували зусилля по підготовці санкційного "списку Савченко".