ua en ru

Глава МЗС Казахстану закликав громадян країни "по-братськи" підходити до відпочинку в Криму

Глава МЗС Казахстану закликав громадян країни "по-братськи" підходити до відпочинку в Криму Фото: глава Міністерства закордонних справ Казахстану Ерлан Ідрісов

Він також заявив, що підходити до цього питання треба "виважено"

Глава Міністерства закордонних справ Казахстану Ерлан Ідрісов закликав громадян країни "по-братськи" підходити до відпочинку в анексованому Росією Криму. Про це він заявив на Євразійському медіа-форумі в Астані, повідомляють "РИА Новости".

"Громадяни повинні самі приймати рішення, бачачи протилежну позицію двох країн. Треба проявляти делікатність і, мабуть, вибирати інші географічні точки для проведення свого літнього сезону. Але якщо у них є тверде переконання їхати в Крим, вони повинні вибирати самі свій шлях поїздки. Моя рекомендація: підходити до цього виважено, підходити до цього по-братськи", - сказав він.


Крім того, Ідрісов заявив, що питання Криму лежить у галузі міжнародного права і не Казахстану його вирішувати.

"Я в курсі теми, знаю, що і посольство України, і посольство Росії проявляє інформаційну активність щодо літнього сезону і відпочинку в Криму. У цій ситуації важко дати якісь рекомендації...Питання Криму лежить у галузі міжнародного права. Не Казахстану вирішувати це питання, є інші платформи, інші формати. РФ і України рамках міжнародного права повинні врегулювати це непросте питання", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція безпеки Латвії просить прокуратуру Ризького судового округу почати кримінальне переслідування особи, яка організувала туристичні поїздки в Крим