ua en ru

Глава МЗС Іспанії заявив про необхідність збереження санкцій ЄС проти Росії

Глава МЗС Іспанії заявив про необхідність збереження санкцій ЄС проти Росії Фото: Петро Порошенко та Альфонсо Маріа Дастіс Кеседо (president.gov.ua)

Іспанія повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України

Міністр закордонних справ Королівства Іспанія Альфонсо Маріа Дастіс Кеседо заявив про необхідність збереження санкцій Євросоюзу щодо Російської Федерації. Про це він завив у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Міністр закордонних справ Іспанії також наголосив, що його країна повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Було наголошено на необхідності збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії до припинення російської агресії проти України та відновлення територіальної цілісності і суверенітету", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, Порошенко зазначив, що Україна підтримує територіальну цілісність Іспанії у контексті останніх подій навколо Каталонії.

Крім того, співрозмовники дійшли згоди про наявність значного потенціалу для поглиблення взаємодії між Україною та Іспанією у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

Глава МЗС Іспанії також зазначив, що Іспанія й надалі сприятиме Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень.

"У контексті поглиблення міжлюдських контактів між двома країнами сторони домовилися про відкриття інституту Сервантеса в Києві, а також відкриття Українського інституту в Мадриді", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс 29-30 жовтня 2017 року перебуває в Україні з робочим візитом.