ua en ru

Глава МЗС Ірану: врегулювання в Сирії вимагає політичного рішення

Глава МЗС Ірану: врегулювання в Сирії вимагає політичного рішення Фото: глава МЗС Ірану Мохаммад Зариф

У даний момент складності викликають питання того, які організації відносити до терористичних

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф заявив, що врегулювання конфлікту в Сирії вимагає відмови від ілюзій і прихильності до політичного рішення. Про це заявив у п'ятницю міністр закордонних справ Ірану в інтерв'ю телеканалу Press-TV.

"Важливо зосередитися на політичному рішенні, а не на планах, які тільки ускладнюють ситуацію і є ілюзорними", - підкреслив глава МЗС Ірану. сирійського питання.

Наголошується, що в інтерв'ю МЗС рану запевнив, що в ході переговорів щодо Сирії в Мюнхені сторони зіткнулися з "концептуальними" розбіжностями.

"Деякі країни регіону, як і раніше використовують терористичні і екстремістські угруповання як предмет торгу для досягнення своїх короткострокових інтересів. Але їм слід прокинутися і усвідомити, що ці угруповання стануть загрозою для самих цих країн швидше, ніж для іншого регіону", - додав Зариф.

Нагадаємо, з Ірану можуть зняти міжнародні санкції після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) оприлюднить доповідь щодо ядерної програми цієї країни.