ua en ru

Глава МЗС Німеччини вважає, що санкції проти Росії треба скасовувати поступово

Глава МЗС Німеччини вважає, що санкції проти Росії треба скасовувати поступово Фото: Зігмар Габріель (kremlin.ru)

Зігмар Габріель заявив, що Росія повинна використовувати свій вплив на бойовиків, а США - на Україну

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає, що санкції проти Росії слід скасовувати поступово, не чекаючи повного виконання мінських угод. Про це він заявив у інтерв'ю німецькому виданню Focus.

"Згідно з чинними рішеннями Євросоюзу, Мінські угоди повинні бути виконані на 100%, перш ніж на 100% скасувати санкції (проти Росії, - ред.). Я думаю, це нереально. Було б правильним скасовувати санкції потроху, у разі невеликих зрушень. Щоб показати, що кроки в напрямку миру вигідні", - заявив Габріель.

Він додав, що Росія повинна використовувати свій вплив на бойовиків, а США - на Україну.

Габріель також пояснив на прохання журналіста, чому слід залучати до вирішення ситуації на сході України США, якщо конфлікт відбувається в Європі.

"США мають великий вплив на Україну. Я особисто не належу до тих, хто був би щасливий, якщо б американці усунулися від світових справ. Світ все ще залишається невизначеним. Держсекретар США Тіллерсон вдало веде зовнішню політику", - зазначив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати не скасують санкцій проти Росії до вирішення проблем України та Сирії.