ua en ru

Глава МЗС Німеччини розкритикував рішення ЄС по "Північному потоку-2"

Глава МЗС Німеччини розкритикував рішення ЄС по "Північному потоку-2" Фото: Зігмар Габріель (flickr.com/osce_smmu)

Габріель назвав рішення по російському газопроводу "принциповим"

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель не задоволений рішенням Європейської комісії поширити дію Третього енергопакету ЄС на газопровід "Північний потік-2". Про це він заявив на німецько-російському сировинному форумі в Санкт-Петербурзі, передає DW.

"Я вважаю це (рішення поширити дію Третього енергопакету ЄС на газопровід, - ред.) принциповим питанням", - заявив Габріель і додав, що "Газпром" та його партнери потребують правових гарантій щодо "Північного потоку-2".

Нагадаємо, раніше голова Європейської ради Дональд Туск закликав країни ЄС оперативно прийняти рішення по "Північному потоку-2".

На початку листопада Єврокомісія запропонувала Європейському парламенту та Раді ЄС змінити Третій енергетичний пакет, поширивши його дію на проведені на територію Євросоюзу газопроводи з третіх країн. Зокрема, мова йде про зміну поняття "інтерконнектор", під яким ЄК запропонувала визначати трубопровід, що перетинає або об'єднує кордони між країнами ЄС, а також між країнами ЄС і третіми країнами.